ΣΑΜΑΡΑΣ


Τελεσίγραφο εξόδου στην Ντόρα από τον Σαμαρά

Σε τελεσίγραφο προς τη Ντόρα Μπακογιάννη προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στη συνδιάσκεψη της ΝΔ στην Κοζάνη για την ενεργειακή πολιτική και το περιβάλλον.

«Δεν μπορούμε, βέβαια, να υποχρεώσουμε κάποιον να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα, αν δεν το θέλει. Αλλά και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διασύρει τις δημοκρατικές μας διαδικασίες και να προσβάλλει τα όργανα του κόμματος» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας στα χθεσινά σχόλια των «κύκλων» Ντόρας και στην προαναγγελία της απουσίας της από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

«Αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε τη χώρα όρθια. Και τη στιγμή αυτή – τη στιγμή της υπέρτατης μάχης για τον τόπο - δεν συγχωρείται καμιά παραφωνία. Τελεία και παύλα» τόνισε επίσης ο κ. Σαμαράς, σε ένα ακόμη τελεσίγραφο προς την πλευρά της κ. Μπακογιάννη. «Έχουμε, για το καλό του τόπου, πολλή δουλειά μπροστά μας, για να μας κρατάνε πίσω τέτοιες νοοτροπίες και συμπεριφορές.

Άλλωστε, η δημοκρατική λειτουργία των κομματικών οργάνων, και μάλιστα της Κ.Ε., δεν προσφέρεται ούτε για ανώφελες εσωστρεφείς κουβεντούλες, ούτε ως ευκαιρία «νομής» κομματικής εξουσίας.Εκτός αν κάποιοι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια» πρόσθεσε. Σε μία άλλη προειδοποίηση προς την πρώην υπουργό, ο κ. Σαμαράς ανέφερε:

« Γι’ αυτό προχωράμε σε αυτές τις Προσυνεδριακές Διασκέψεις. Για να τα συζητήσουμε όλα αυτά. Για να σας ακούσω και να με ακούσετε. Για το πώς θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Όχι για να επιστρέψουμε στην εσωστρέφεια. Την οποία, εν πάση περιπτώσει, δεν θα την επιτρέψω».

Θέση στην πρόσφατη αναταραχή πήρε και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Δημήτρης Αβραμόπουλος με non paper. Σε αυτό αναφέρεται ότι η υποχρεωτική λογοδοσία του Προέδρου στο Συνέδριο κάθε δύο χρόνια, για επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης των συνέδρων προς το πρόσωπο του προέδρου, κρίνεται «πιο δημοκρατική, πιο άμεση και πιο ριζοσπαστική αλλαγή».

Προσθέτει όμως ότι «εν πάση περιπτώσει, ένα κόμμα είναι ένας ζωντανός οργανισμός, αποτελούμενο από ανθρώπους με απόψεις και θέσεις, η συνισταμένη των οποίων θα αποτελέσει τη σύνθεση που θα εξασφαλίσει, πάνω απ’ όλα, την ενότητα και τη συνοχή».

Κατά τον κ. Αβραμόπουλο «σ’ αυτήν τη διαδικασία, ουδείς περισσεύει». Αναφέρει όμως και ότι «όλα αυτά τα ζητήματα, μπορούν να τεθούν στο Συνέδριο, όπου όλοι υποτασσόμεθα στις αποφάσεις της πλειοψηφίας και δεν υπάρχουν περιθώρια για μοναχικούς δρόμους. Το διακύβευμα είναι μεγάλο και οι ευθύνες ιστορικές για όλους μας»» τονίζει, στέλνοντας και αυτός το δικό του μήνυμα.

Από την πλευρά της κ. Μπακογιάννη πάντως, πριν την ομιλία Σαμαρά σήμερα τηρούσαν στάση αναμονής και δεν σχολίαζαν τα δημοσιεύματα «εξόδου», είτε μέσω απόσχισης είτε λόγω διαγραφής. Σχεδόν βέβαιο θεωρείται όμως ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα υπάρξει απάντηση από την πλευρά της στα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η κατάσταση αυτή πάντως έχει προκαλέσει αμηχανία και στους ένθερμους υποστηρικτές της Ντόρας. Όπως στον Άρη Σπηλιωτόπουλο που δήλωνε σήμερα το μεσημέρι ότι απλώς «θα περάσει» κάποια στιγμή από τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, λόγω οικογενειακής υποχρέωσης, αλλά χωρίς να μιλήσει, ενώ να παραστεί στη συνεδρίαση προσανατολίζεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Στην ομιλία του πάντως στην Κοζάνη ο κ. Σαμαράς άσκησε σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς του στην οικονομία, το οποίο κατηγόρησε για τα περιστατικά του τύπου «βαθύ λαρύγγι», όπως και για τις δηλώσεις περί «Τιτανικού» του υπουργού Οικονομικών. «Επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έγιναν λάθη και υπήρξαν παραλείψεις.

Αλλά τέτοιες γκάφες, τέτοια αυτοκαταστροφική μανία, τέτοιες παλινωδίες, τέτοια αβουλία, τέτοιες καθυστερήσεις ακόμα και στους διορισμούς Γενικών Γραμματέων, δεν έχουν ξαναγίνει» τόνισε.

«Και τώρα το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει σιωπηλά εκεί που κάποτε κατηγορούσε: Όπως στα μέτρα για τους ημι-υπαίθριους χώρους που λίγους μήνες πριν, ως αντιπολίτευση, τα κατήγγειλε. Κι ύστερα ως κυβέρνηση τα κατάργησε. Και σήμερα τα υιοθετεί. Κι όπως το πακέτο για τη στήριξη της ρευστότητας των Τραπεζών, τα περιβόητα 28 δισεκατομμύρια» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!