ΣΚΟΠΙΑ

ΜΕ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΙΚΑ ΕΥΡΩ

στα Σκόπια στρατολογούν

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ



Η Σαουδική Αραβία διοχετεύει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε οργανώσεις ισλαμιστών στα Βαλκάνια, αρκετές από τις οποίες διασπείρουν μίσος εναντίον της Δύσης, στρατολογούν μαχητές τζιχάντ για το Αφγανιστάν και αποτελούν ήδη απειλή ευρύτερης αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια, σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Sunday Times».

Το δημοσίευμα, που υπογράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στα Σκόπια, Μπόγιαν Παντσέφσκι, επικεντρώνεται στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, την οποία οι «Sunday Times» ονομάζουν και «Macedonia» και «Former Yugoslav Republic of Macedonia-FYROM». Εκεί, οργανώσεις ακραίων ουαχαβιτών και σαλαφιστών, που έχουν οργανωθεί κυρίως μέσα στο μουσουλμανικό πληθυσμό των Αλβανών των Σκοπίων, συσπειρώνονται γύρω από δεκάδες τζαμιά και πολιτιστικά κέντρα χτισμένα με σαουδαραβική χρηματοδότηση.

Οπαδοί και υποστηρικτές τους ενισχύονται με μηνιαίο επίδομα 225 στερλινών (250 ευρώ) υπό τον όρο να αφήνουν γενειάδα και να υποχρεώνουν τις γυναίκες τους να καλύπτονται με νικάμπ, ένδυμα ξένο προς την πιο φιλελεύθερη ισλαμική παράδοση των Βαλκανίων.

Κυβερνητικές πηγές στα Σκόπια αναγνωρίζουν ότι παρακολουθούν περίπου 50 άνδρες, οι οποίοι θεωρούνται στρατολογημένοι μαχητές για λογαριασμό της Αλ Κάιντα και που ετοιμάζονται να φύγουν για το Αφγανιστάν. Σε απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα (στη διάθεση της εφημερίδας) αποκαλύπτεται ότι οι αρχές ασφαλείας της χώρας ερευνούν επίσης δραστηριότητες ισλαμικών οργανώσεων που εδρεύουν στη Σαουδική Αραβία, όπως ο Διεθνής Οργανισμός Ισλαμικής Αρωγής (IIRO), που βρίσκεται στη μαύρη λίστα των υποστηρικτικών προς τη διεθνή τρομοκρατία οργανώσεων των Ηνωμένων Εθνών.

Χαρακτηριστική η μαρτυρία του Σουλεϊμάν Ρετζέπι, ηγέτη της ισλαμικής κοινότητας στην ΠΓΔΜ, για τζαμιά που έχουν καταληφθεί κυριολεκτικά διά της βίας από τους ακραίους ισλαμιστές. Στο κέντρο των Σκοπίων, σε τέσσερα τζαμιά, έχουν διωχθεί οι ιμάμηδές τους και νέοι ιμάμηδες «αυθόρμητα τοποθετημένοι από τον λαό» έχουν πάρει τη θέση τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!