Κάποιος να τους μαζέψει

Γράφει ο Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΕΤΡΑΔΗΣ

Ο νοσηρός εγκέφαλος που σιτίζεται στο Πρυτανείο δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι η πλειονότητα των συνταξιούχων τα έχουν πληρώσει επί χρόνια ως κρατήσεις τα λεφτά που παίρνουν για συντάξεις. Δεν τους τα χάρισε κανείς και δεν τα χρωστάνε σε κανέναν. Ούτε χρωστάνε σε κανέναν να καταθέσουν το κομπόδεμα, που έκαναν στα χρόνια της δουλειάς, για δύσκολα χρόνια, για το οποίο φορολογήθηκαν κιόλας.

Τα τρωκτικά του Δημοσίου θα υπηρετούσαν το κοινό ταμείο και το συμφέρον του λαού αν αντί να καταδιώκουν θρασύδειλα τους φορολογούμενους, που φαίνονται, άρχιζαν να υποχρεώνουν τους αφανείς φοροδιαφεύγοντες να πληρώνουν τη συμμετοχή τους στα κοινά.

Με 10-20 διαφημιζόμενους γιατρούς (του Κολωνακίου κιόλας, για να λαϊκίζουμε με τα αντανακλαστικά του Αιγάλεω, λες και οι γιατροί του Αιγάλεω κόβουν όλοι αποδείξεις), που έπιασε η εφορία και με τις περιστασιακές εφόδους του ΣΔΟΕ σε άλλους 500 επαγγελματίες, απλώς ικανοποιείται ο όχλος στο Κολοσσαίο. Δεν λύνεται το πρόβλημα.

Το πρόβλημα λύνεται με τη νομοθετική υποχρέωση, αυτών που δεν δηλώνουν περιουσία και εισοδήματα, να τα δηλώσουν. Χωρίς προσδιορισμούς, τερτίπια και εξυπνάδες. Αυτά είναι τα έσοδα που λείπουν από το δημόσιο ταμείο. Απ' αυτά πάσχει ο προϋπολογισμός. Από τη φοροδιαφυγή. Την οποία δεν θα πιάσει το κράτος με τα τεκμήρια των 25.000 και των 80.000 ευρώ. Ούτε με τις οικονομίες των συνταξιούχων.

Αλλά, τι να περιμένει κανείς όταν καθαρτήριοι του συστήματος είναι άνθρωποι και μηχανισμοί που έχουν εργαστεί μόνο γι' αυτό το σύστημα. Σαρξ εκ της σαρκός του. Αδαείς περί την ευαισθησία και την αγορά. Εξ ου και το έκτρωμα του 8% στην παρακράτηση φόρου των ελεύθερων επαγγελματιών, που βάζει τον επαγγελματία να πληρώνει τον φόρο του επιχειρηματία!!

Πονηρή σύλληψη για να γεμίσει γρήγορα τα ταμεία του τιναγμένου από προηγούμενους εξυπνάκηδες κράτους. Αλλά κουτή, γιατί αδειάζει την αγορά από χρήμα και επαγγελματίες. Δηλαδή, νεκρώνει και τον κόσμο και τα έσοδα του κράτους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!