Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ “ΣΥΜΜΑΧΩΝ” ΜΑΣ

Είναι γνωστά στους περισσότερους (όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τουλάχιστον) τα παιχνιδάκια που εδώ και χρόνια παίζουν οι "φίλοι" και "σύμμαχοι" μας τόσο με την οικονομία μας όσο και με τα ευαίσθητα εθνικά μας θέματα.Συγκεκριμένα είναι γνωστός ο ρόλος των ΗΠΑ στην Κυπριακή τραγωδία.
Αφορμή για να θυμηθούμε τα….παλιά στάθηκε η συμπεριφορά των ΗΠΑ προς την Εθνική Φρουρά και κατ'επέκταση προς την άμυνα του νησιού ΣΗΜΕΡΑ όπως την περιγράφει ο κ.Πάτροκλος Σταύρου.
Ο κ. Σταύρου δεν είναι κάποιος τυχαίος-αναλυτής αλλά διετέλεσε υφυπουργός παρά τω Προέδρω της Κυπριακής Δημοκρατίας.Δείτε λοιπόν τι γράφει.
"Πολύ χαριτωμένη η στάση των ΗΠΑ για τα 223 αυτοκινούμενα πυροβόλα που αγόρασε η Ελλάδα απο την Γερμανία.Για 5 χρόνια οι ΗΠΑ ως κατασκευάτρια εταιρεία ΔΕΝ εδιναν άδεια εξαγωγής απο την Γερμανία στην Ελλάδα.Ο λόγος;
Η Ελλάδα όπως υποστηρίζουν οι Αμερικάνοι παρεχώρησε στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου μέρος του εξοπλισμού της που προερχόταν απο την Αμερική(!!!).Προφανώς δεν άκουσαν ποτέ στις ΗΠΑ ότι η Τουρκία με ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ αμερικανικό εξοπλισμό το 1974 έκαμε την βάναυση και βαρβαρική φονική της εισβολή στην Κύπρο.Μιλάμε για πολεμικά πλοία,αεροπλάνα,άρματα μάχης,πυροβόλα,ατομικό εξοπλισμό και πυρομαχικά.ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Εκτοτε για 36 χρόνια συντηρείται ή συμπληρώνεται με οπλικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας η τουρκική πολεμική μηχανή κατοχής στην Κύπρο.ΟΛΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ.
Αυτά δεν τα είδαν;Δεν τα άκουσαν;Κανείς δεν τους το είπε;
Λίγα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή προσκλήθηκα και μίλησα στο Πανεπιστήμιο Στανφορντ στην Καλιφόρνια για τα δραματικά γεγονότα στην Κύπρο.Ανέφερα ότι με αμερικανικό εξοπλισμό σκότωσαν και ρήμαξαν οι Τούρκοι το λαό και την γη της Κύπρου.
Τα μόνα δικά τους όπλα ήσαν αυτά που μας ανάγκασαν να θεσπίσουμε ειδικό νόμο προσωρινής ισχύος που επέτρεπε τις αμβλώσεις.Ακολούθησε σχεδόν σύρραξη και διερωτώμαι ακόμα πως γλίτωσα".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!