Την Τετάρτη η κηδεία του Τζαννή Τζαννετάκη
Στις 7 Απριλίου θα γίνει η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού, στο Κεφαλάρι Κηφισίας.

Η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού, Τζαννή Τζαννετάκη, που έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Πέμπτης, θα γίνει την προσεχή Τετάρτη, 7η Απριλίου και ώρα 15.00 από τον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Κεφαλάρι Κηφισιάς.

Παράκληση της οικογενείας είναι αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές προκειμένου να συντηρηθούν, διασωθούν και καταστούν επισκέψιμα από το κοινό, βυζαντινά και μεταβυζαντινά εκκλησάκια της Μάνης καθώς και ο φάρος στην Κρανάη Γυθείου.

Αρμόδιος φορέας είναι η Πνευματική Εστία Σπάρτης σε συνεργασία με την 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (τηλ. 27310 - 26343) ενώ στην τράπεζα ALPHA BANK διατηρείται λογαριασμός για τη συντήρηση μικρών βυζαντινών εκκλησιών της Μάνης με αριθμό 5511 - 020928 - 941.

Γ. Παπανδρέου: Eπέδειξε αφοσίωση στη Δημοκρατία

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έκανε την ακόλουθη δήλωση, για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού Τζαννή Τζαννετάκη:

«Με τον θάνατο του Τζαννή Τζαννετάκη, ο δημόσιος βίος της χώρας έχασε έναν πολιτικό, ο οποίος τον υπηρέτησε με πίστη στις αρχές του. Ο Τζαννής Τζαννετάκης επέδειξε αφοσίωση στη Δημοκρατία με την στάση του απέναντι στη δικτατορία. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Κ. Παπούλιας: «Έδεσε άρρηκτα τη ζωή του με τη νεώτερη πολιτική ιστορία»

«Ο Τζαννής Τζαννετάκης έδεσε άρρηκτα τη ζωή του με τη νεώτερη πολιτική ιστορία του τόπου. Αγωνίσθηκε με συνέπεια για τα πιστεύω του και για τη Δημοκρατία», αναφέρει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε δήλωσή του για το θάνατο του πρώην πρωθυπουργού, εκφράζοντας, παράλληλα, συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Μπακογιάννη: «Άνθρωπος του μέτρου»

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σε δήλωσή της για το θάνατο του πρώην πρωθυπουργού Τζαννή Τζαννετάκη χαρακτηρίζει τον εκλιπόντα, άνθρωπο του μέτρου, με ήθος και συνέπεια στις αρχές του, που αγωνίστηκε πάντα με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου.

«Η ανιδιοτελής προσφορά στο δημόσιο βίο, η συμβολή του στον αντιδικτατορικό αγώνα, αλλά και η έμπρακτη πίστη του για συναίνεση και εθνική συνεννόηση είναι παρακαταθήκη για μας και τις επόμενες γενιές», προσθέτει η κ. Μπακογιάννη.

Π. Ψωμιάδης: Η Νέα Δημοκρατία έχασε μια ήρεμη δύναμη

Σχετικά με το θάνατο του Τζαννή Τζαννετάκη, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελλάδα έχασε μια σταθερή έκφραση της πολιτικής που είναι προσηλωμένη σε αρχές και αξίες. Η Νέα Δημοκρατία έχασε μια ήρεμη δύναμη. Ο Τζαννής Τζαννετάκης με το παράδειγμά του αφήνει παρακαταθήκη την αντιδικτατορική του στάση, την προσφορά του στην εθνική συνεννόηση, αλλά και τον ήπιο και συμφιλιωτικό πολιτικό του λόγο. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Κακλαμάνης: Απώλεια για όλο τον πολιτικό κόσμο

Ο θάνατος του Τζαννή Τζαννετάκη αποτελεί απώλεια για ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο και τη χώρα μας, αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, προσθέτοντας ότι η πολιτεία του πρώην πρωθυπουργού στα δημόσια πράγματα της Ελλάδας, τον κατέστησε πυλώνα συναίνεσης, δημοκρατικότητας και συνέπειας.

«Οι αξίες και οι αρχές του ήθους και της προσφοράς στον τόπο που αταλάντευτα τον ενέπνευσαν σε όλη του τη διαδρομή, αποτελούν τη μεγάλη του πολιτική παρακαταθήκη για όλους τους Έλληνες», αναφέρει ο κ. Κακλαμάνης.

Καραμανλής: «Υψηλό αίσθημα ευθύνης»

Ο κ. Κώστας Καραμανλής για το θάνατο του πρώην πρωθυπουργού Τζαννή Τζαννετάκη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Τζαννής Τζαννετάκης σε ολόκληρη τη ζωή του υπηρέτησε με υψηλό αίσθημα ευθύνης την πατρίδα και τη δημοκρατία.

Το ήθος, η σωφροσύνη και η μετριοπάθειά του αναγνωρίστηκαν ακόμη και από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Η πολυετής, ουσιαστική και ανιδιοτελής προσφορά του στην παράταξη και το δημόσιο βίο, η συμβολή του στον αντιδικτατορικό αγώνα, η έμπρακτη δέσμευσή του στην προώθηση της εθνικής συνεννόησης είναι πολύτιμες παρακαταθήκες για όλους.

Ο πρώην πρωθυπουργός Τζαννής Τζαννετάκης φεύγει έχοντας κερδίσει το σεβασμό όλων των Ελλήνων, την αγάπη όσων είχαμε την τύχη να τον γνωρίζουμε προσωπικά και να συνεργαστούμε μαζί του. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Μητσοτάκης: Υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση την Ελλάδα

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε δήλωσή του για το θάνατο του πρώην πρωθυπουργού Τζαννή Τζαννετάκη τονίζει ότι ο εκλιπών υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση την Ελλάδα και τη δημοκρατία από όποια έπαλξη και αν βρέθηκε.

«Λιτός και χαμηλών τόνων απεχθάνετο τις μεγαλοστομίες και τις άσκοπες αντιπαραθέσεις. Αναζητούσε πάντοτε τη σύνθεση και τη συνεργασία. Είχε εξαίρετες σχέσεις μ' όλο το πολιτικό φάσμα και υπήρξε ο επιτυχημένος πρωθυπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με το Κομμουνιστικό Κόμμα στη δύσκολη καμπή του 1989. Η κυβέρνηση που θα μείνει στην ιστορία διότι πέτυχε την εθνική συμφιλίωση και επισφράγισε το τέρμα του εμφυλίου πολέμου», αναφέρει για τον εκλιπόντα ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει:

«Ήταν ακόμη ο επιτυχημένος υπουργός Εθνικής Άμυνας στην Οικουμενική Κυβέρνηση υπό τον Ξενοφώντα Ζολώτα με αναπληρωτή υπουργό το σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και πρώτος αντιπρόεδρος και υπουργός ΠΕΧΩΔΕ σ' όλη τη διάρκεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (1990-1993) με σημαντική συμβολή στη δύσκολη εκείνη προσπάθεια που αν δεν διεκόπτετο απότομα η Ελλάς θα είχε αποφύγει τη σημερινή τραγωδία. Για μένα υπήρξε πολύτιμος φίλος και συνεργάτης σε καλές και σε δύσκολες ημέρες. Τον αποχαιρετώ με αγάπη και απευθύνω θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Σαμαράς: Αναγνωρίστηκε από όλους

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε δήλωση του για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού Τζαννή Τζαννετάκη χαρακτηρίζει τον εκλιπόντα «ευπατρίδη της πολιτικής».

«Υπηρέτησε, τόσο ως στρατιωτικός, όσο και ως πολιτικός, την Πατρίδα μας με ήθος και βούληση προσφοράς. Υπηρέτησε το Δημόσιο και την Παράταξή μας με αξιοπρέπεια και ανιδιοτέλεια. Η συνεισφορά του στον Τόπο, στην αντιδικτατορική πάλη, στην εθνική συνεννόηση, υπήρξε αδιαμφισβήτητη. Αναγνωρίστηκε από όλους τους πολίτες σε όποια παράταξη και αν ανήκουν. Τιμούμε την προσφορά και το έργο του», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Kαρατζαφέρης: Έφυγε ένας ευπατρίδης της πολιτικής

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρης, πληροφορηθείς το θάνατο του πρώην πρωθυπουργού, κ. Τζανή Τζανετάκη, προέβη στην εξής δήλωση:

«Έφυγε ένας ευπατρίδης της πολιτικής. Το ήθος και η ευπρέπεια του Τζαννή Τζαννετάκη θα διδάσκουν για πολλά χρόνια τους νεότερους».

Συλλυπητήρια ΣΥΝ

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ σε ανακοίνωσή της για το θάνατο του πρώην πρωθυπουργού Τζαννή Τζαννετάκη, αναφέρει:

«Ο Tζαννής Τζαννετάκης υπήρξε ένας ειλικρινής και ευπρεπής πολιτικός που με μετριοπάθεια υπηρέτησε τις απόψεις του. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!