ΒΡΗΚΑΝ ΙΧΝΗ ΜΑΙΜΟΥ ΣΕ २००० ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότεροι από 2.000 νέες επιχειρήσεις έχουν μπει στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών λόγω της ημερομηνίας ίδρυσής τους και της πιθανότητας να πρόκειται για “πλυντήρια “ με εικονικά τιμολόγια και συναλλαγές.

Έτσι από σήμερα το πρωί βρίσκονται στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου όλα τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν τις επιχειρήσεις αυτές και η αρμόδια υπηρεσία αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα νέα διασταύρωση των εν λόγω αρχείων.

Το πρώτο στάδιο διασταύρωσης των στοιχείων πραγματοποιήθηκε για όσες επιχειρήσεις έκαναν έναρξη κατά την περίοδο 1/1/2008 μέχρι 31/6/2009 και εστιαζόταν σε συγκεκριμένους δείκτες κινδύνου, βάσει της φορολογικής συμπεριφοράς κάθε επιχείρησης.

Στη μαύρη λίστα του υπουργείου μπήκαν - ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης διασταύρωσης - με επιβαρυντικά στοιχεία:

*1.392 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που τηρούν βιβλία Β κατηγορίας και οι οποίες έκαναν έναρξη δραστηριότητας μέσα στο 2008.

*144 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που τηρούν βιβλία Γ κατηγορίας και οι οποίες έκαναν έναρξη δραστηριότητας μέσα στο 2008.

*708 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που τηρούν βιβλία Β κατηγορίας και οι οποίες έκαναν έναρξη δραστηριότητας από 1/1/2009 έως 31/6/2009.

*53 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που τηρούν βιβλία Γ κατηγορίας και οι οποίες έκαναν έναρξη δραστηριότητας από 1/1/2009 έως 31/6/2009.

Τα στοιχεία έχουν ήδη σταλεί για περαιτέρω αξιοποίηση στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!