ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΟΥΤΙΝ



Eκτύπωση | e-mail

Μεντβέντεφ: Βοήθεια από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα πρέπει να ζητήσει η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα

Μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Ρώσος πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ ανέφερε ότι του συνέστησε να αποτανθεί «για βοήθεια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα ως προς την επίλυση των δημοσιονομικών προβλημάτων της Ελλάδας».

Ο κ. Μεντβέντεφ προέβη σε αυτή τη δήλωση κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ, ο οποίος με τη σειρά του σχολίασε: «Ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να ζητήσει βοήθεια» από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Κατά τη συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Ρωσίας εξέφρασε την ευχή να υπάρξει πιο στενή συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του κ. Παπανδρέου.

Απαντώντας ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι δικός του στόχος είναι η περαιτέρω διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών και της ελληνορωσικής συνεργασίας.

Τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στον Ρώσο Πρόεδρο συνόδευαν ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και ο υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης.

Συνάντηση Παπανδρέου-Πούτιν

Εξάλλου, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στη Μόσχα η συνάντηση των πρωθυπουργών της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, και των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, υποδεχόμενος τον Έλληνα ομόλογό του και την ελληνική αντιπροσωπεία, εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του κ. Παπανδρέου στη Μόσχα και αναφέρθηκε στις φιλικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα, οι οποίες είναι πολύ στενές, ειδικότερα στον οικονομικό τομέα.

Ο κ. Πούτιν ανέφερε επίσης ότι υπολογίζει πως η νέα ελληνική κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου θα υποστηρίξει όλα τα καλά που δημιουργήθηκαν την προηγούμενη περίοδο στις σχέσεις των δύο χωρών. Διαβεβαίωσε μάλιστα τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η ρωσική πλευρά, με την ευκαιρία της επίσκεψης του κ. Παπανδρέου, θα κάνει ότι είναι δυνατό για να δώσει μια νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις.

Απαντώντας ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας εκτείνονται σε βάθος χρόνου, είναι σχέσεις παράδοσης και πολιτισμού, αλλά έχουν αναπτυχθεί και οι σχέσεις στον πολιτικό και οικονομικό τομέα.

Η στρατηγική συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, πρέπει να γίνει πιο πρακτική, ουσιαστική και αποτελεσματική.

Επίσης αναφέρθηκε στην παράδοση των καλών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας στις κυβερνήσεις στις οποίες υπηρέτησε ο κ. Παπανδρέου ως υπουργός αλλά και στις καλές σχέσεις που υπάρχουν σήμερα. Πρέπει να δείξουμε, πρόσθεσε, έμπρακτη προσπάθεια και βούληση, προκειμένου να υπάρξει στενότερη δυνατή συνεργασία με τη Ρωσία, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι αυτό θα επιβεβαιωθεί στις παρούσες συνομιλίες.

Πέραν του πρωθυπουργού, στη συνάντηση μετέχουν επίσης ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και ο υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!