Εύθραυστη η συναίνεση στον απόηχο της Εξεταστικής

Εύθραυστη φαίνεται ότι είναι πλέον η συναίνεση για την οικονομία, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τις ευθύνες για τα πλαστά στοιχεία που η χώρα έδινε στις κοινοτικές υπηρεσίες. Κατά τη συνάντηση Παπανδρέου- Σαμαρά, το κλίμα ανάμεσα τους δεν θύμιζε σε τίποτα την θερμή ατμόσφαιρα των προηγούμενων συναντήσεων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τον Γ. Παπανδρέου η διερεύνηση να ξεκινήσει από το 1980. Ακολούθησε συνάντηση Παπανδρέου με τον Γ. Καρατζαφέρη, ενώ αμέσως μετά άρχισε η.. συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου.

Η συνάντηση Παπανδρέου- Σαμαρά διήρκεσε 35 λεπτά. Πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΤ αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή για όλες τις εξελίξεις για τα ελληνοτουρκικά.

Από την πλευρά του, ο Γ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι η σύσταση της Εξεταστικής "δεν βοηθά σε τίποτα αυτή τη στιγμή". "Κάθε συζήτηση με τον πρωθυπουργό είναι ευχάριστη, παρά τις δυσκολίες που έχουν τα γεγονότα", δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Βολές κατά της προηγούμενης διακυβέρνησης για την οικονομική κατάσταση της χώρας εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για την ανεξαρτητοποίηση της στατιστικής υπηρεσίας. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι "οι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας βρίσκονται στους κόλπους της ΝΔ και θα λογοδοτήσουν".

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ συμφώνησε με τη σύσταση της Εξεταστικής, ζητεί ωστόσο η διερεύνηση να έχει χρονική αφετηρία το 1980. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν, επίσης, μιλώντας για αποπροσανατολιστικές κινήσεις εν μέσω κρίσης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε ότι ο "κόσμος θέλει κυβέρνηση και όχι εισαγγελείς. Δεν είναι δυνατόν τώρα που μας κυνηγάνε Θεοί και δαίμονες να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας με εξεταστική Επιτροπή".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να επιμείνει μέχρι τέλος με την Εξεταστική, ακόμα κι αν χρειαστεί να διερευνηθεί και η περίοδος διακυβέρνησης Σημίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!