Πειθάρχησαν Τσετίν – Χατζηοσμάν

ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


ΠΑΝ. ΠΕΝΤΖΟΥΡΙΔΗΣ
Γ. ΣΥΛΗΓΑΡΔΑΚΗΣ

-Πολυπληθής και πάλι η αποστολή από Θράκη με «προεξάρχοντα» τον Ψευτομουφτή Μετέ
-Στην Ξάνθη βρέθηκε ο Πρόεδρος των «Γκρίζων Λύκων»
-Με ευρωπαϊκά κονδύλια η τουρκική προπαγάνδα στην Θράκη…;
-Ανησυχία και για τις περικοπές στο ΥΠΕΞ
Το «γαϊτανάκι» που έχει στήσει η Τουρκία στην περιοχή μας… καλά κρατεί! Τα πήγαινε – έλα παραγόντων της Τουρκίας και μάλιστα Εθνικιστών προωθούνται με τον καλύτερο τρόπο, ενώ και οι αποστολές από Θράκη και δή από Ξάνθη ολοένα και πληθαίνουν! Εντούτοις, η είδηση δεν είναι αυτή, αλλά το ότι οι δύο κυβερνητικοί μειονοτικοί Βουλευτές Τσετίν και Χατζηοσμάν ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΑΝ στην απαίτηση Παπανδρέου και δεν μετέβησαν στην ετήσια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Γκιούλ προ ημερών στην Άγκυρα!
Αντίθετα, ήταν όλοι οι υπόλοιποι εκεί, με «προεξάρχοντα» τον ψευτομουφτή Μετέ.
Αλλά να ήταν μόνο αυτό;
Οι «Γκρίζοι Λύκοι», η οργάνωση που υποστηρίζεται από το Εθνικιστικό Κόμμα – Κίνημα (ΜΗΡ), βρέθηκε δια του Προέδρου του και αυτό στην Ξάνθη και μάλιστα έτυχε πανηγυρικής υποδοχής!
Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, η εφημερίδα μας, αποκαλύπτει σήμερα, ότι Τουρκική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, με Ευρωπαϊκά Κονδύλια, προβαίνει στην εκμάθηση της Τουρκικής Γλώσσας στην Ορεινή περιοχή της Ξάνθης και της Κομοτηνής, όπου διαμένουν Πομάκοι έλληνες πολίτες!!!
ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΑΝ ΤΣΕΤΙΝ – ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ
Πειθάρχησαν λοιπόν – σε αντίθεση με πέρσυ ακριβώς την ίδια περίοδο – οι δύο κυβερνητικοί Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Τσετίν και Χατζηοσμάν, αφού δεν παραβρέθηκαν στην ετήσια συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Γκιουλ στην Άγκυρα. Τούτο σημαίνει ότι η παρέμβαση σε αυτό το επίπεδο της εφαρμογής δηλαδή των συνταγματικών υποχρεώσεων των δύο βουλευτών, από πλευράς Πρωθυπουργικού Γραφείου, ήταν καταλυτική.
Αντίθετα όμως με τους δύο βουλευτές που δεν ακολούθησαν την αποστολή στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, βρέθηκαν εκεί και φωτογραφήθηκαν με… «καμάρι» πολλοί από Ξάνθη και Κομοτηνή, το δε γεγονός αποτυπώθηκε με πανηγυρικούς χαρακτηρισμούς στην τουρκόφωνη εφημερίδα “MILLET”.
Ποιοι ήταν εκεί; Διαβάστε: Ο Πρόεδρος της παράνομης Τουρικής Ενωσης Ξάνθης, ο Πρόεδρος της αντίστοιχης Ενωσης Κομοτηνής, οι δύο ψευτομουφτήδες, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Θράκης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ομοσπονδιών Τούρκων Δυτικής Θράκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης που έχει ιδρυθεί και εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, και ο εκ Ροδόπης καταγόμενος Βουλευτής Κωνσταντινούπολης Μεχμέτ Μουεζίνογλου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, οι εκπρόσωποι των φορέων που προαναφέρθηκαν, έθεσαν και πάλι ζητήματα καταπάτησης των ανθρωπίνων και άλλων δικαιωμάτων από πλευράς Ελλάδας στην μειονότητα, ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ζήτησε «υπομονή» και «επιμονή», αφού όπως είπε «οι δύο χώρες βρίσκονται σε στενή επαφή για την επίλυση των ζητημάτων που τους απασχολούν…»
ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΟΙ «ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ»
Εν τω μεταξύ, τέλος Ιανουαρίου έτυχαν θερμής υποδοχής στελέχη καθώς και ο Πρόεδρος του Εθνικιστικού Κόμματος – Κινήματος (ΜΗΡ), από την παράνομη Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Οκταϊ Βουράλ, συνοδευόμενος από τους Βουλευτές του κόμματός του κ.κ. Τζεμαλετίν Ουσνού και Κεμαλετίν Ναλτζί επισκέφθηκαν την παράνομη ΤΕΞ και είχαν συναντήσεις με τα στελέχη, συζητώντας δράσεις και ενέργειες εθνικιστικού περιεχομένου για την «εμψύχωση» του «τουρκικού αισθήματος» των μουσουλμάνων της περιοχής.
Το γεγονός, επίσης παρουσιάζει με περισσή… χαρά η ίδια τουρκόφωνη εφημερίδα.
ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ…;
Νέες μορφές φαίνεται να παίρνει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Θ», η διείσδυση της Άγκυρας στην περιοχή της Θράκης και στους τοπικούς μουσουλμανικούς πληθυσμούς, χρησιμοποιώντας ακόμη και ευρωπαϊκά κονδύλια για την προώθηση, μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, προγραμμάτων εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας αλλά και προώθησης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στους μειονοτικούς πληθυσμούς του ορεινού τμήματος του νομού μας. Βεβαίως, όπως είναι φυσικό, έκπληξη προκαλεί το γεγονός να έχουν εγκριθεί κοινοτικά κονδύλια για τέτοιους σκοπούς χωρίς τουλάχιστον τον έλεγχο αλλά και την συναίνεση της Ελληνικής Πολιτείας, δεδομένης όχι μόνο της θέσης μας ως κράτος – μέλος της Ε.Ε., αλλά και της συνεισφοράς μας με εθνικούς πόρους στα κοινοτικά κονδύλια. Άλλωστε μπορεί να έχουμε συνηθίσει τελευταία να μας «μαλώνουν» οι εταίροι μας αλλά και τα αρμόδια κοινοτικά όργανα για τις δημοσιονομικές μας υπερβάσεις, όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός της οικονομικής συνεισφοράς της χώρας μας στον κοινοτικό «κορβανά». Από την πλευρά πάντως του Ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών δεν έγινε τελικά κανένα επίσημο σχόλιο για το θέμα, όμως ανεπίσημες πηγές ανέφεραν πως «κάτι τέτοιο, αν και ιδιαίτερα δύσκολο λόγω των πολλών επιπέδων ελέγχου, δεν αποκλείεται και να έχει συμβεί…».
ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΕΞ.
Πάντως ένα από τα ισχυρότερα, πρέπει να αναγνωρίσουμε, επιχειρήματα που αντιπαρατέθηκαν στην πληροφόρηση που είχαμε περί της συμμετοχής και ευρωπαϊκών κονδυλίων στην άσκηση προπαγάνδας από την γειτονική χώρα έχει να κάνει με την γενικότερη οικονομική δυσπραγία που κυριαρχεί στην εκτέλεση των κοινοτικών προγραμμάτων συνεργασίας τα οποία έχουν σχεδόν στο σύνολό τους «παγώσει», δημιουργώντας ανησυχία στους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου. Όμως αυτή δεν είναι η μόνη ανησυχία η οποία εκφράζεται. Ο δεύτερος και ίσως σοβαρότερος λόγος ανησυχίας έχει να κάνει με την απαξιωτική συμπεριφορά της Ελληνικής Πολιτείας προς τους ίδιους της τους εκπροσώπους, η οποία μετά το γνωστό θέμα που είχε δημιουργηθεί, επί υπουργίας της Ντόρας Μπακογιάννη, με τη διαχείριση του τηλεγραφήματος του Έλληνα πρεσβευτή στην Ουρουγουάη που θα απέτρεπε την φυγή του Χρήστου Καράβελα στο εξωτερικό, η σημερινή κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να δραστικές περικοπές στα κονδύλια προς το υπουργείο των Εξωτερικών, απαιτώντας παράλληλα από το διπλωματικό προσωπικό φόρους της τάξης των 30 ή και 40.000 ευρώ ετησίως. Μάλιστα η τελευταία αυτή κίνηση της Ελληνικής Πολιτείας, αναμένεται να «σπρώξει» πολλούς αξιόλογους διπλωματικούς υπαλλήλους στην έξοδο του ΥΠ.ΕΞ., όπου καραδοκούν οι «σειρήνες» των αντίστοιχων υπηρεσιών της Ε.Ε., ενώ για πρώτη φορά συζητείται πολύ σοβαρά και το ενδεχόμενο απεργίας… Όπως είναι φυσικό, όλη αυτή η αναταραχή στους κόλπους του ελληνικού ΥΠ.ΕΞ. δεν μπορεί παρά να κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις για την περιοχή μας, όπου η ανάγκη διπλωματικής εγρήγορσης είναι ιδιαίτερα αυξημένη ώστε ν’ αποκλείονται οι πιθανότητες «λανθασμένων» χειρισμών και «αβλεψιών», όπως για παράδειγμα αυτές που φαίνεται να οδηγούν κοινοτικά κονδύλια να ενισχύουν Μ.Κ.Ο. που δραστηριοποιούνται βλαπτικά για την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης…
http://thrakinews.blogspot.com/2010/02/blog-post_7891.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!