Έτσι μπορεί να κυβερνήσει ο καθένας κ.Παπανδρέου

Η ιστορία με το γάϊδαρο του Χότζα, που όταν “έμαθε” να μην τρώει, πέθανε είναι γνωστό. Ο κόσμος κ.Παπανδρέου που σας ψήφισε στις εκλογές του Οκτωβρίου, πίστεψε σε όσα λέγατε, σε όσα βάλατε τον Ελληνικό λαό να ορματιστεί.

Δεν θα σας μιλήσουμε για τις “εκλογικές ατάκες” που χρησιμοποιούσατε κατά επανάληψη: “Λεφτά υπάρχουν” η μία και “ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε” η άλλη. Τελικά, μάλλον μας λέγατε ψέμματα και στα δύο. Και λεφτά δεν υπάρχουν και από ότι φαίνεται βουλιάζουμε, παρά το γεγονός ότι αλλάξαμε.

Κρυμμένοι πίσω από τη μικρολογιστική των πολιτικών, επιλέξατε την εύκολη λύση: να βάλετε και άλλους φόρους. Από πού και πώς θα τους εισπράξετε αλήθεια; Δεν καταλαβαίνετε ότι δεν έχει άλλο περιθώριο κανένας, εκτός ίσως από ελάχιστους;



Σίγουρα πάντως δεν καταλαβαίνετε ότι οι πρόσθετοι φόροι απευθύνονται σε αυτούς που πλήρωναν και χθες και όχι σε αυτούς που φοροδιαφεύγουν. Αυτοί θα συνεχίσουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να φοροδιαφεύγουν και να μην πληρώνουν. Οι υπόλοιποι όμως όλοι θα πληρώνουν το σπάταλο Κράτος, που συνεχίζει να κινείται τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές με τους ίδιους ρυθμούς ακριβώς, με αυτούς που κινούνταν πριν από τις εκλογές.


Λείπουν τελείως οι διαρθρωτικές, αναπτυξιακές στρατηγικές σε ένα Κράτος που δεν έχει βιομηχανία, δεν έχει πλέον βιοτεχνία, κινδυνεύει να ξεμείνει από αγροτική παραγωγή και ο τουρισμός της κοιτάει αφ’υψηλού την καταστροφή του, χωρίς να κάνει τίποτε.



Με τί θα κάνουμε ανάπτυξη; Με τη σπιρουλίνα και τα πούρα από την Πορταριά της Λάρισας; Ή συνεχίζοντας να φτιάχνουμε δρόμους, όπου έχει μείνει κενή γη, για να βάλουμε μετά και διόδια; Κανείς δεν τολμά να πει, ότι ακόμα πληρώνουμε σήμερα το χρέος που συσωρεύθηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, από τα εξοπλιστικά προγράμματα και από τα έργα των Δημοσίων Επενδύσεων. Εκεί συσωρεύθηκε ο πλούτος και η εικονική ανάπτυξη της Ελλάδας. Στα χέρια λίγων.

Η κατάρρευση του χρηματιστηρίου λέγεται ότι οδήγησε στη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου στην Ελλάδα. Ψέμματα. Η αναδιανομή είναι κάτι που συμβαίνει συνέχεια στην Ελλάδα, μόνο που πάντα κινείται προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αυτή των πλουσίων. Και αυτούς, ποτέ και κανένας πολιτικός δεν θα τολμήσει να αγγίξει. Όχι γιατί έχει εξαρτήσεις από κανέναν. Αλλά γιατί θέλει τόσο πολύ να τους μοιάσει. Να γίνει και αυτός πλούσιος. Δείξτε μας έναν πολιτικό που μπήκε στην πολιτική πλουσιότερος από ότι έφυγε και θα τον ανακηρύξουμε στο πρόσωπο του 21ου αιώνα.

Με διευκολύνσεις σε βάρος του λαού, οι βουελυτές μας διατηρούν για τον εαυτό τους το δικαίωμα να τους πληρώνουμε συνεργάτες, γραφεία σε κτήρια που έχει αγοράσει η Βουλή, κινητά και σταθερά τηλέφωνα, αυτοκίνητα, αστυνομική συνοδεία και πάει λέγοντας. Κόλλησαν και οι υπάλληλοι της Βουλής από αυτή τη μεταδοτική ασθένεια και εισπράττουν 16 μισθούς. Κόλλησαν και κάποιοι άλλοι και εισπράττουν κάθε μήνα 90 ώρες εικονικών υπερωριών και μία σειρά άλλων επιδομάτων.

Αυτές είναι οι παθογένειες που πρέπει να κόψετε κ. Πρωθυπουργέ, ξεκινώντας πρώτα από αυτό που αντικρύζετε κάθε ημέρα….
newsblog /taxalia
Περισσότερα/More...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!