Bailout....


Από το /www.taseis.net/

Bailout. Στα ελληνικά: επιχείρηση διάσωσης. Όπως αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία, γίνεται σήμερα το bailout της Ελλάδας με κεντρικό πυρήνα τη Γερμανία.. Η διάσωση θα γίνει με τη μορφή παροχής εγγυήσεων για δανεισμό που θα δώσει μετά από πολλές ημέρες απόλυτης ασφυξίας πάλι οξυγόνο.
Για να το πούμε πιο απλά, η Ελλάδα πρακτικά φαλίρισε και αν δεν υπήρχε αυτή η παρέμβαση, τις επόμενες λίγες εβδομάδες θα εμφάνιζε αδυναμία να αποπληρώσει υποχρεώσεις. Με άλλα λόγια, θα γινόταν αυτό το οποίο ονομάζουμε Στάση Πληρωμών, με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες.
Είναι η τρίτη φορά, που ...

συμβαίνει αυτό μεταπολιτευτικά. Πρώτη φορά ήταν το 1985 αμέσως μετά την θριαμβευτική εποχή Αρσένη, όπου με υπουργό τον Σημίτη έγινε σχέδιο σωτηρίας, το οποίο και απέδωσε. Η δεύτερη φορά ήταν επί Τίμου Χριστοδούλου, όπου δόθηκε μόνο η πρώτη δόση του δανείου, διότι η Ελλάδα, δεν τήρησε τους όρους που είχαν τεθεί, παρά το όπλο των υποτιμήσεων το οποίο διέθετε τότε, για να έρθει στη συνέχεια η προσπάθεια ανόρθωσης πάλι από το ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα, τα πράγματα είναι διαφορετικά και είναι εμφανές και από τις δηλώσεις των Γερμανών και των υπόλοιπων ευρωπαίων παραγόντων: «Η Ελλάδα, μας δήλωσε, θα λάβει πρόσθετα μέτρα και αυτό διευκόλυνε τα πράγματα» αυτή ήταν η επίσημη αιτιολόγηση με την επωδό ότι πλέον η παρακολούθηση θα είναι απόλυτη, επί των οικονομικών ενεργειών της Ελληνικής Κυβέρνησης…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!